Peder Frederik Jensen: Rans vilje

Peder Fredeik Jensen: RANS VILJE 

                                          

Søndag d. 27. august kl. 14.00 i Kulturhuset FREM

 

Peder Frederik Jensens nyeste bog ”RANS VILJE” udkom i marts i år.

 

Bogens udgangspunkt er Stormfloden 12.-14. nov. 1872, den voldsomste oversvømmelseskatastrofe, der er registreret i Danmark. Det gik især ud over det sydvestlige Lolland, hvor 28 mennesker omkom, og hvor bølgerne skar et herred midt over.

 

På en ø ved mundingen af Rødby Fjord overlever en gammel eneboer, sømanden Roar. Da vandet trækker sig tilbage, finder han en umælende lille pige, der driver omkring i en kasse, bjerger hende og gemmer hende hos sig.

 

Det affolkede landskab fyldes igen langsomt af alle slags mennesker på jagt efter en ny og bedre fremtid, bl.a. vil man også bygge et dige.

 

Men sømandens holm ligger i vejen, og han vil hverken flytte, sælge sin ø eller åbne sine døre, for pludselig er der et menneske, der betyder noget for ham. Hvordan konflikten ender, skal ikke afsløres her.

 

Pressen skrev:

"Rans vilje virker som en bemærkelsesværdig fornyelse i et i forvejen betydeligt forfatterskab, skrevet med den udlærte bådebyggers respekt for ordentligt håndværk og den drevne historiefortællers sans for suspense og sproglig intensitet." (Information)

 

"Stort tænkt og stort fortalt" (Kristeligt Dagblad),

"Forfatterskabets foreløbige højdepunkt" (Politiken),

”Stor og uafrystelig roman" (Litteratursiden).

 

Peder Frederik Jensen (f. 1978) er bådebygger og uddannet fra forfatterskolen. Han debuterede i 2007 med romanen "Her står du". Han har modtaget blandt andet Albert Dams Mindelegat, Otto Gelsted-prisen og Timbuktu prisen.