Nina Malinovski

Nina Malinovski fortæller og læser op, primært fra ”Søfartsbogen” (2020) og ”Briste og bære” (2019) og ”45 fabler” (2021).

Lørdag d. 30. september kl. 13.30

Kulturhuset FREM

Forfattermøde med Nina Malinovski.


Malinovski har digtet, skrevet romaner og noveller, librettoer, teaterforestillinger og TV-film, og hun er udgivet bl.a. i spansk, arabisk, nederlandsk, fransk og engelsk oversættelse. At alsidigheden ikke er gået ud over kvaliteten, kan man selv opleve, uanset om man læser, ser eller hører værkerne. De tre bøger, som er på eftermiddagens program, er forfatterens tre seneste, og illustrerer samlet set forfatterskabets bredde og kvalitet.


Digtene i ”Søfartsbogen” handler om havets natur, dets væsner og vilkår i konkret og overført betydning. Et eksempel:


 ”Efter et containerforlis med legetøj var tusindvis af badeænder på vej over Atlanten og op igennem Arktis, efter femten år landede en enkelt and på Skotlands kyst.           Og her gik jeg og troede, jeg vidste, hvad ensomhed er ”


”Briste og bære” fortæller om digteren Ivan Malinowski, og om hvordan især hans tidlige erfaringer under Anden Verdenskrig blev afgørende for resten af hans liv. Og så handler den også om forholdet mellem ham som far og datteren Nina Malinovski. ”En befriende kærlig bog om mennesket Ivan Malinowski” Bo Hakon Jørgensen i Kristeligt Dagblad, ”

"- formidlet på smuk og medrivende, ja, indimellem bevægende vis”. Erik Skyum Nielsen i Information.


”45 fabler” er et samarbejde med den svenske billedkunstner Ivar Södergren. Fabler handler ikke bare om dyr, bare fordi de handler om dyr. Billederne i bogen er ikke illustrationer, men fabler i sig selv. En bog med fabler er svær at katalogisere, og den sætter sig mageligt mellem alle hylderne på biblioteket. Den er for eksempel både for børn og voksne.


Nina Malinovski er født i 1951 i Aarhus og vokset op på Nørrebro og på familiens ødegård i Småland. Hun er uddannet manuskriptforfatter ved Den Danske Filmskole. Fra 1988 fast tilknyttet Kunsthøjskolen i Holbæk. Hun har afholdt skriveværksteder på en lang række biblioteker, højskoler og andre uddannelsessteder – og i den sammenhæng har hun også gæstet Svaneke flere gange.