Kyndelmissekoncert 2024

Søndag d. 4. februar kl. 15.30 i Svaneke kirke

KYNDELMISSEKONCERT arrangeret af SVANEKE KUNST- og KULTURFORENING

NIELS JØRGEN RIIS og GUIDO PAEVATALU akkompagneret af LEIF GREIBE

 

Kom, lyt og nyd den herlige stemning, glæd dig over opera, operette, lieder, sange og viser.


Niels Jørgen Koefoed Riis (f. 1969) blev musik-matematisk student på Bornholm i 1988, og studerede først agronomi i København. I 1994 søgte han ind ved Opera-Akademiet på Det Kgl. Teater, og her blev han – uden forudgående studier på konservatoriet – optaget. Efter endt uddannelse i foråret 1998 blev han ansat som operasolist ved Det Kongelige Teater fra 1. august 1998. Niels Jørgen Riis har siden modtaget en lang række legater og æresbevisninger, og den 3. dec. 2009 blev han slået til Ridder af Dannebrog.

Niels Jørgen Riis har sunget solopartier i utallige operaproduktioner, oratorier og messer i ind- og udland samt et stort udvalg af danske, svenske og italienske sange og romancer. Også TV- og filmproduktioner har han medvirket i. Desuden turnerer han med GuidOpera i det ganske land.


Guido Paevatalu (f. 1951) er uddannet fra Operaakademiet og debuterede på Det Kongelige Teater i 1982. Han har sunget alle operaens ledende barytonpartier og er en efterspurgt gæst i operahuse, koncertsale og ved festivaler i ind- og udland. Hans store repertoire omfatter også lieder, sange og et stort solorepertoire inden for operaarier, og han har medvirket på adskillige cd-  og dvd-indspilninger af operaopsætninger.                                                                                                                  

Guido Paevatalu har etableret GuidOpera, hvor han er operachef og kunstnerisk leder af ensemblets forestillinger, der turnerer i Danmark og Skandinavien med eksempelvis La Traviata, La Bohème, Carmen, Barberen i Sevilla. Han er tildelt Ridderkorset af 1. grad af Dannebrogordenen, og har, som Niels Jørgen Riis, modtaget en lang række æresbevisninger og legater.


Akkompagnementet er lagt i Leif Greibes kyndige hænder. Leif Greibe blev allerede inden sin diplomeksamen i 1992 ansat på Det Kongelige Teater som operarepetitør, og her har han arbejdet med mere end hundrede operaopsætninger. Leif Greibe er desuden en efterspurgt kammermusiker.


Jo, vi har med meget travle kunstnere at gøre! Så meget desto større er glæden og taknemmeligheden over at kunne høre dem i Svaneke Kirke 4. februar. Vi glæder os.


Tak til William Demant Fonden og Knud Højgaards Fond for støtte til koncerten.                                                          

 

Tilmelding hos SKKs kasserer Gudny Nielsen, gudny.nielsen@gmail.com tlf. 61 85 88 77.


Entré 100 kr. for medlemmer af SKK og unge under 25 år – alle andre 200 kr.                            

Indbetaling til foreningens konto 0661 7555 660 175 eller MobilePay 503142. Husk afsendernavn.