Kunstudflugt til Bornholms Kunstmuseum


Jørgen Haugen Sørensen

17. marts kl 14.30Så er SKK klar med årets første kunstudflugt. Vi skal på Kunstmuseet og høre om JØRGEN HAUGEN SØRENSEN og hans livsværk, og bagefter se udstillingen VI ER IKKE SOMMERFUGLE.


Bornholms Kunstmuseum er det museum i verden, der har den største samling af den store internationalt anerkendt kunstners værker.         

                                                                                

Vi samles først i museets biograf til et indledende foredrag v. museets kunstfaglige leder Tine Nygaard. Det varer ca. 1 time. Herefter går vi på egen hånd rundt og ser udstillingen.


Arrangementet er gratis. Da der kun er plads til 50, beder vi om tilmelding efter først til mølle-princippet hos foreningens kasserer gudny.nielsen@gmail.com  tlf. 6185 8877.


Husk SKK-medlemskortet; du kan få det opdateret med et nyt årstal ved samme lejlighed, hvis du ikke allerede har fået det. Og har du ikke fået et medlemskort, men er registreret på SKKs medlemsliste, får du naturligvis ét.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jørgen Haugen Sørensen (1934-2021) døde i november sidste år, 87 år gammel. Han arbejdede til det sidste og efterlader sig et imponerende og mangfoldigt livsværk.


Kunstneren valgte i 2014 at donere mere end 300 værker til samlingen, som føjer sig til de 24 værker, museet har erhvervet i årene fra 1989 til 2011.


På årsdagen for Jørgen Haugen Sørensens død, åbnede Bornholms Kunstmuseum udstillingen Vi er ikke sommerfugle. Udstillingen er det første retrospektive blik på hans samlede værk. På udstillingen bliver - foruden museets egen samling - vist centrale indlånte værker, ikke mindst fra de sidste 10 år af kunstnerens liv. 


Den første skulptur, man møder i udstillingen VI ER IKKE SOMMERFUGLE, er Manden med hunden. Skulpturen står som det eneste værk i Gaden, som er 36 meter langt og har en loftshøjde på 11 meter. Skulpturen er 125 cm høj, og den ”fylder hele rummet”. Så meget plads skulle hver eneste af hans skulpturer have, hvis vi skulle give museets gæster mulighed for at nærme sig hver skulptur i sit eget tempo.


Det kan være svært at nå at opdage empatien, engagementet og kompleksiteten i Jørgen Haugen Sørensens værker, før man bliver overmandet af følelser. Derfor baner denne udstilling nye veje ind til skulpturerne ved at sætte fokus på materialer og formsprog og ved at invitere andre kunstneres blikke ind i formidlingen for at gå i dybden med udvalgte værker fra nye indsigtspunkter.