Kunstudflugt

Kunstudflugt: Else Raasum og Jean Moreaux

søndag d. 16. oktober kl. 11.30

Så er SKK klar med efterårets anden kunstudflugt. Vi tør godt love en fascinerende oplevelse ud over det sædvanlige – og muligheden kommer ikke igen.


Vi mødes 11.30 og ser Else Raasum & Jean Moreaux´s ”PARLØB” i Svanekegaardens udstillingssal.  Else Raasums niece Malene Ringvad, som har arvet samlingen, viser rundt og beretter om det dansk-franske par og deres livsværk.


Derefter går turen til Galleri Strandvang, Sdr. Aarsdalevej 4, som Malene ejer sammen med sin mand Peter Friedrich. Her ser vi galleriets særudstilling med Jean Moreaux’s humoristiske og satiriske værker ”At gøre mennesket til dyr”.  


 Udflugten er gratis, og der vil som til den forrige udflugt være plads til 20 deltagere. Tilmelding efter ”først til mølle-princippet” på vibeke.eskesen@mail.dk eller tlf. 30134518. Opgiv venligst både navn og telefonnummer.


Husk varmt tøj, for vi er nået til den del af året, hvor der spares på varmen inden døre.


LIDT OM UDSTILLERNE OG UDSTILLINGERNE:


Danske Else Raasum (1942-2017) og franske Jean Moreaux (1938 – 2001) mødte hinanden på kunstakademiet i Paris, forelskede sig i hinanden og blev gift i 1964. Herefter levede de med og af deres kunst resten af livet i Frankrig, Holland, Belgien og Italien og mødte undervejs mange fremtrædende kunstnere.


På udstillingen kan I møde abstrakt impressionisme, popart, jazzbilleder, batik, skulptur, keramiske og kalligrafiske skulpturer … og meget, meget mere.


Parallelt med PARLØB viser Galleri Strandvang en særudstilling med 40 værker af Jean Moreaux:   AT GØRE MENNESKET TIL DYR. Fra 1980 til sin død udviklede Moreaux en genre, som han kaldte baroxysme (ordet er sammensat af barok og surrealisme).  Muntre scener træder frem, Ikke mindst når kunstneren igen og igen lader menneske og dyr smelte sammen og på denne måde udpeger karaktertræk ved mennesket.

Vel mødt til to fængslende øjenåbnere.