Efter åndemaneren

                     Søndag d. 20 marts kl. 13.00

                           i kulturhuset FREM 


                    Kim Leine: Efter åndemaneren
Kim Leines seneste bog Efter åndemaneren (2021) bevæger sig mellem en lille bygd i Vestgrønland, de barske landskaber på Grønlands østkyst og Herman Bangs dekadente København.      


Det er en dramatisk fortælling om begær og bedrag, en families jagt på frihed og den mørke arv, der binder dem. ”Det handler ikke om, hvad der er rigtigt eller forkert. Det handler om hvor svært det er at være menneske”. Disse linjer fra bogen fanger storheden i Kim Leines enestående litterære præstation.

Efter åndemaneren er den selvstændige efterfølger til Profeterne i Evighedsfjorden og Rød mand/sort mand. Med udgivelsen binder Kim Leine sløjfen på den trilogi, der for ni år siden blev indledt med Profeterne i Evighedsfjorden og som førte til forfatterens internationale gennembrud.


Anmelderne skrev:

  • Politiken: ”Enestående litterær præstation”                                                           
  • Weekendavisen: ”Et vildt og storartet romanværk”
  • Berlingske: ”Mesterlig trilogi”
  • Information: ”Overdådigt stofrig menneskemyldrende mammutroman”
  • Kristeligt Dagblad: ”Stort episk drive … spændende og gribende”


Kim Leine er født i 1961. Han debuterede i 2007 med erindringsromanen Kalak. Profeterne i Evighedsfjorden (2012) blev Kim Leines internationale gennembrud, shortlistet 2017 til en af verdens største litterære priser ”The International DUBLIN Literary Award og er foreløbig udkommet i 24 lande. Kim Leine har bl.a. modtaget Nordisk Råds Litteraturpris, De Gyldne Laurbær, DR Romanprisen, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og Kronspinsparrets Kulturpris.


Særtilbud til SKKs medlemmer: Pris for forårets tre forfatterarrangementer ved samlet forudbetalt tilmelding 200 kr. Pris for enkeltarrangement 75 kr.

For alle andre er prisen 275 kr. for de tre arrangementer ved samlet forudbetalt tilmelding. Enkeltarrangementer koster 100 kr.