UDSOLGT!

Hanne-Vibeke Holst: Kriger uden maske.

Fredag d. 3. marts kl. 15 – 17

Bornholms Kunstmuseum


Hanne-Vibeke Holst læser op af og fortæller om arbejdet med sin nyeste bog, ”Kriger uden maske”, om billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba, der blev en af sin generations mest betydningsfulde danske kunstnere og i dag er internationalt kendt som en af modernismens helt store kunstnere.

På Kunstakademiet blev hun en del af kunstnersammenslutningen ”Linjen”. Gruppen havde tilknytning til Gudhjem, hvor hun opholdt sig i perioder midt i 30erne og igen i 1951.

                      

Her, i 1930ernes Gudhjem, udviklede hun sammen med kunstnerkammeraterne Richard Mortensen, Ejler Bille, Gustaf Munch-Petersen samt Gertrud og Lisbeth Hjorth (senere Vasegaard og Munch-Petersen) den danske surrealisme.


Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Svaneke Kunst- og Kulturforening og Bornholms Kunstmuseum, der i 2021 viste en udstilling om netop årene i Sonja Ferlov Mancobas liv, som også er emnet for Hanne-Vibeke Holsts roman. I forbindelse med arrangementet tager museet de værker frem fra magasinerne, som Hanne-Vibeke Holst skriver om i romanen.

 

Entré 80 kr. for medlemmer af SKK og Bornholms Museumsforening - alle andre 150 kr.                     

Der åbnes for billetsalg onsdag d. 18. januar. Bemærk at billetter købes på kunstmuseet.               

Man går ind på ”Bornholms Kunstmuseum”, videre til ”Arrangementer”, videre til ”Køb billet”, udfylder og betaler.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hanne-Vibeke Holst (f. 1959) er forfatter til en lang række romaner; senest udkom i 2013 Knud den store om hendes far, forfatteren Knud Holst og i 2017 samtidsromanen Som pesten.

Hanne-Vibeke Holst har bl.a. modtaget De Gyldne Laurbær, Læsernes Bogpris, Søren Gyldendal Prisen og Danners Ærespris.