Som Man Siger

          Søndag d. 31. okt. kl. 15.30

          Sprogforskeren Michael Ejstrup

                            i kulturhuset 'FREM'.                    

                                           

       

TOUR DE TALESPROG kommer til Svaneke - og der er gratis adgang.


Det første er Michael Ejstrups fortjeneste – det sidste kan vi takke NORDEA-Fonden for; fonden støtter projekt SOM MAN SIGER med 4 millioner kr.


Prå-li-hør-hær! Det er onrli sygt! Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettodansk og gadeslang. Talesproget er mangfoldig.


”SOM MAN SIGER er et vigtigt projekt, fordi vi alle kan have godt af at få rusket op i vores fordomme. Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i andres sprog; et sprog, der gemmer på masser af indsigt i, hvem vi er, og hvor vi kan komme hen sammen” udtaler Michael Ejstrup.


Projektet SOM MAN SIGER er mere end bare et enkelt show. Michael Ejstrup drager landet rundt til 50 biblioteker, højskoler og kulturhuse med tasken fuld af talesprog.


Du kan også høre ham i projektets podcast hvor han opfordrer dig til at deltage:

”Vi har brug for at høre netop din stemme. Dit talesprog er på én gang unikt og en del af et sprogligt fællesskab, og du kan være med til at tegne portrættet af det danske talesprog. Min opfordring er derfor: Tal, som du taler, og giv dig tid til at lytte til dine medstemmer,” forklarer sprogforsker Michael Ejstrup.


Vi glæder os til et gensyn med Michael Ejstrup, som tidligere har begejstret og beriget os med sin viden om det danske sprog.


Michael Ejstrup er Ph.d. og tidl. forskningschef i sprog ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er forfatter, debattør og foredragsholder.  Ejstrup har bl.a. skrevet bøgerne: Vælg dit sprog- tal ordentligt! Hvad tiden er fuld af, flyder munden over med samt Ordet fanger - om Kunsten at overbevise og inspirere.