Vølvens vej - Snehild

                     Søndag d. 24. april kl. 13.00

                           i kulturhuset FREM 

    

                       Anne-Marie Vedsø Olesen:

                          Vølvens vej – SnehildSnehild er første bind af den stort anlagte trilogi Vølvens vej, som er baseret på nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen. Vi befinder os på Stevns i landskaberne omkring tryggevælde Å, hvor Anne-Marie Vedsø Olesen selv bor.


”Velskrevet – velresearchet, original og fundamentalt spændende”, skrev Weekendavisen om bogen, der handler om Snehild, som kommer til verden under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrie får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.


Det er en medrivende fortælling for voksne læsere om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst. Med en kvindelig hovedperson anslår Anne-Marie Vedsø Olesen en ny retning for det ellers mandsdominerede univers, der har præget fortællingerne om vores gådefulde oldtid.

Den stort anlagte trilogi udkommer på syv sprog og er allerede købt til filmatisering af Piv Bernths Apple Tree Productions, som bl.a. står bag store succeser som Forbrydelsen og Nikolaj og Julie.

 

Anne-Marie Vedsø Olesen, født 1962 har en lang række anmelderroste og prisbelønnede historiske og mytologiske romaner bag sig. Med sin store viden om nordisk mytologi og Danmarks oldtid er hun på hjemmebane i det eventyrlige univers, hun udfolder for sine læsere i Vølvens vej, der blandt andet er inspireret af Vølvens spådom fra Den poetiske Edda.

 

Særtilbud til SKKs medlemmer: Pris for forårets tre forfatterarrangementer ved samlet forudbetalt tilmelding 200 kr. Pris for enkeltarrangement 75 kr.

For alle andre er prisen 275 kr. for de tre arrangementer ved samlet forudbetalt tilmelding. Enkeltarrangementer koster 100 kr.