Anna Margrethe Kjærgaard

Medlemsudflugt til

illustrator Anna Margrethe Kjærgaards tegnestue

torsdag d. 21. marts kl. 14.  

Mødested: Kirkepladsen 10 i Rønne

Anna Margrethe Kjærgaard (f. 1972) er uddannet på Danmarks Designskoles institut for Visuel Kommunikation samt Kunstakademiet i Kraków i 2002. Hun debuterede som illustrator i 2001 og har siden illustreret en række billedbøger. Hun debuterede som forfatter med bogen Bror i 2013. Siden 2008 har hun boet på Bornholm, hvorfra hun arbejder som freelancetegner.    

                  

Illustration af børnebøger er en helt særlig kunstart, og bornholmeren Anna Margrethe Kjærgaard er en af de ypperste på området. Hun har modtaget adskillige priser og legater for sine bogillustrationer både herhjemme og i udlandet, bl.a. modtog hun i 2015 Kulturministeriets Illustratorpris for Mit hus, og blev i året efter tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Anna Margrethe var nomineret til Nordisk Råds Børne- og ungdomspris 2020 for bogen Ud af det blå, til The Kirkus Prize 2022 og til Blixenprisen 2023.     

                                                                         
Anna Margrethe Kjærgaards speciale er at lave poetiske billeder til bøger med svære emner som angst, psykisk sygdom og krig. Bogen om demens “Kaffe, Kanin, Vintergæk, Væk” med tekst af Betina Birkkjær har fået stor opmærksomhed og er oversat til et væld af andre sprog. Den har også fået stor ros i USA, som nu udgiver en anden af hendes bøger, nemlig “Ud af det blå”. Hun er derfor inviteret til en større rundtur i Arizona, i første halvdel af marts måned.


Anna Margrete Kjærgaard har samarbejdet med mange forskellige forfattere, bl.a. Dennis Gade Kofoed, Kim Fupz Aakeson, Jesper Wung Sung og hendes egen mor, der skrev bogen ”Mit hus” om bombningen af Nexø. Det er der kommet mange fantastiske illustrationer ud af, både søde, sjove og smukke, men også dystre og barske. Nogle vil kunne huske, at SKK udstillede original-illustrationerne til ”Mit hus” i Svanekegaardens teatersals foyer for nogle år siden.


Under besøget d. 21. vil Anna Margrethe Kjærgaard fortælle om, hvordan hun udvikler ideerne til illustrationerne, hvilke genrer og metoder, og om samarbejdet med forfatterne. Der bliver mulighed for at se et udvalg af hendes originaltegninger og bladre i de mange bogudgivelser.


NB! Da der kun plads til 15, gælder først til mølle-princippet. Tilmelding hos kasserer gudny.nielsen@gmail.com tlf. 61 85 88 77.